Wat is tweestapsverificatie?

Bij tweestapsverificatie, ook wel tweetrapsauthenticatie of two factor authentication (TFA) genoemd, is er sprake van een extra controle dat jij daadwerkelijk ‘jij’ bent. Het is een extra identiteitsverificatie om je Zoho-account te beveiligen tegen potentiële indringers en ongewenste gasten. Naast het invoeren van je inloggegevens, dus gebruikersnaam en wachtwoord, dien je ook je identiteit te verifiëren door een specifieke code, die via een authenticatie applicatie op je telefoon gegenereerd wordt, in te voeren.

Waarschijnlijk gebruik je deze techniek nu ook al als je gebruik maakt van je DigiD-inlog gebruikt of bij het inloggen op telebankieren.