Zoho Annotator installeren en gebruiken

Waarom Zoho Annotator gebruiken?
Bij Wolq raden we aan om Zoho Annotator ter ondersteuning van vragen of problemen. Met Zoho Annotator kun je namelijk gemakkelijk screenshots (afbeeldingen van je scherm) en schermopnames (video's van je scherm) maken en voorzien van duidelijke opmerkingen en aantekeningen. Dit helpt ons om je vragen/probleem beter te begrijpen en sneller de juiste oplossing te bieden. Door visuele informatie te delen, kunnen we direct zien wat er aan de hand is, waardoor er minder heen-en-weer communicatie nodig is. Zo besparen we tijd en verbeteren we de samenwerking tussen jou en ons supportteam.

Wat zijn annotaties?
Annotaties zijn aantekeningen die je toevoegt aan een screenshot of schermopname om bepaalde details duidelijker te maken. Denk hierbij aan het toevoegen van tekst, pijlen, vormen of markeringen. Hiermee kun je specifieke onderdelen van het beeld benadrukken, uitleg geven of aanwijzingen toevoegen. Annotaties helpen bij het visueel communiceren van informatie, waardoor het makkelijker wordt om problemen te begrijpen en op te lossen.

Installatie van Zoho Annotator

Stap 1: Open Google Chrome
Zorg ervoor dat je de webbrowser Google Chrome gebruikt.

Stap 2: Ga naar de Chrome Web Store
- Klik op de drie puntjes rechtsboven in je browservenster.
- Klik vervolgens (onderaan het menu) op "Instellingen".
- Zoek en klik dan op "Extensies".

Stap 3: Zoek naar Zoho Annotator
In de zoekbalk bovenaan de pagina, typ "Zoho Annotator" en druk op Enter.

Stap 4: Selecteer Zoho Annotator
Klik op de extensie genaamd "Zoho Annotator" in de zoekresultaten.

Stap 5: Voeg toe aan Chrome
Klik op de knop "Toevoegen aan Chrome". Er verschijnt een venster dat vraagt om bevestiging.

Stap 6: Bevestig de installatie
Klik op "Extensie toevoegen" in het bevestigingsvenster. Zoho Annotator wordt nu geïnstalleerd en het pictogram verschijnt rechtsboven in je browser.

Stap 7: Pin de extensie
Klik op het puzzelstukje-icoon rechtsboven in je browser (dit is het extensie-icoon).
Zoek "Zoho Annotator" in de lijst en klik op het pin-icoon naast de naam. Hierdoor blijft het Zoho Annotator-icoon altijd zichtbaar in je browserbalk.

Gebruik van Zoho Annotator

Zoho Annotator openen:
Klik op het Zoho Annotator-icoon rechtsboven in je browser om de tool te openen.

Screenshots maken:
Je kunt kiezen om een screenshot van de volledige pagina te maken door op het schermpictogram te klikken. Wil je alleen een specifiek deel van de pagina vastleggen, klik dan op het rechthoekige selectiekader en selecteer het gewenste gebied.

Schermopnames maken:
Klik op het videocamerapictogram om een schermopname te starten. Er verschijnt een venster waarin je kunt kiezen wat je wilt opnemen (je volledige scherm, een venster of een browsertabblad). Maak je keuze en klik op "Delen" om de opname te starten. Voer de acties uit die je wilt vastleggen. Wanneer je klaar bent, klik je op "Stop delen" in de pop-upbalk onderaan het scherm om de opname te beëindigen. De opgenomen video wordt automatisch opgeslagen in Zoho Annotator, waar je verdere annotaties kunt toevoegen indien nodig.

Annoteren:
Nadat je een screenshot of schermopname hebt gemaakt, opent er een nieuw venster waarin je annotaties kunt toevoegen. Klik op het teksticoon om tekst toe te voegen, gebruik de verschillende vormen (rechthoek, cirkel, pijl) om belangrijke onderdelen te markeren, en gebruik de markeerstift om tekst of andere elementen te markeren. Eventuele fouten kun je corrigeren met de gum.

Opslaan en delen:
Klik op de opslaan-knop om je geannoteerde screenshot of schermopname op te slaan. Je kunt de screenshot of opname direct delen via e-mail of een link genereren om deze te delen.

Klik hier voor een korte video met uitleg.

Tips voor effectief gebruik
  1. Specifiek zijn: Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft welk deel van de pagina of welke actie het probleem veroorzaakt of waar je hulp bij nodig hebt.
  2. Details toevoegen: Voeg zoveel mogelijk details toe met behulp van tekst en vormen om je probleem of vraag te verduidelijken.
  3. Opnames maken: Voor ingewikkelde problemen kan een schermopname vaak meer duidelijkheid bieden dan een simpele screenshot.
  4. Met Zoho Annotator kun je eenvoudig visuele informatie delen, waardoor je sneller en effectiever geholpen kunt worden. Veel succes!