Hoe veilig zijn mijn gegevens bij Zoho?

Hopelijk worden we niet te technisch, maar zet je toch maar schrap. Zoho beschikt over een indrukwekkend kwartetje aan ISO-certificeringen (27001-, 27017- en 27018) en conformeert zich aan SOC 2 Type II voorschriften. Je data wordt versleuteld met de industriestandaard AES-256 en tijdens de overdracht gebruikt Zoho een Transport Layer Security (TLS) 1.2/1.3 met Perfect Forward Secrecy (PFS). Voor de echte nerds, hier een linkje naar de waslijst aan maatregelen en risicobeperking.

Extra beveiligingsfuncties zijn: Tweetraps authenticatie, configureerbaar wachtwoordbeleid, wachtwoorden versleuteling via het hash-algoritme bcrypt, gespreide gegevensopslag, IP-beperkingen, toegangscontrole op basis van rollen, versleuteling voor aangepaste velden, audit op accountactiviteiten.

Pffff.....uitademen en ontspannen maar weer.