Hoe kan ik het beste een workflow maken en met jullie delen?

Hoe kan ik het beste een workflow maken en met jullie delen?

Wij gebruiken hiervoor de gratis tool van diagrams.net. Via https://www.diagrams.net/ start je eenvoudig je eerste diagram. Het bouwen van een diagram of stroomschema, voor het visualiseren van je proces, is eigenlijk reuze eenvoudig. In basis zijn er slechts een aantal algemene symbolen belangrijk, welke hieronder kort worden toegelicht.

Vorm
Type
Omschrijving



stroomdiagramsymbool proces

Proces
Deze vorm wordt ook wel het "Actiesymbool" genoemd en symboliseert een proces, actie of functie. Deze vorm tref je het meeste aan in een stroomdiagram.



Begin-/eind
Deze vorm wordt ook wel het "Afsluitsymbool" genoemd en symboliseert het begin-/eindpunten en mogelijke uitkomsten van een traject.



stroomdiagramsymbool document
Document
Deze vorm symboliseert de input of output van een specifiek document. Denk bij Input bijvoorbeeld aan een formulier, rapport, e-mail of order en bij Output aan een het genereren van een rapport, memo, overeenkomst of brief.



Stroomdiagramsymbool besluit
Besluit
Deze vorm symboliseert een vraag welke beantwoord dient te worden, het antwoord is meestal ja/nee of juist/fout. Het vervolg van het diagram kan hierdoor vertakken.



Stroomdiagramsymbool connector
Connector
Deze vorm wordt vaak in complexe diagrammen gebruikt en verbindt afzonderlijke elementen op een pagina.



Stroomdiagramsymbool voor connector naar andere pagina
Connector andere pagina
Deze vorm wordt vaak in complexe diagrammen gebruikt en verbindt afzonderlijke elementen op andere pagina's. Veelal voorzien van een paginanummer.



Input/Output
Deze vorm wordt ook wel het "Gegevenssymbool" genoemd en symboliseert gegevens die beschikbaar zijn voor input en output, of staat voor gebruikte of gegenereerde middelen. 



Symbool voor handmatige invoer

Handmatige invoer
Deze vorm symboliseert een handmatige invoer van gegevens of een stap in een proces.



symbool voor handmatige bewerking
Handmatige bewerking
Deze vorm symboliseert dat een stap handmatig en niet automatisch moet/kan worden uitgevoerd.


Om het even wat handjes en voetjes te geven, hieronder een simpel voorbeeld op basis van een reservering bij een restaurant.



Gelukt? Goed bezig! De volgende stap is deze te delen. Het handigste is deze te delen via je Google Drive- of Microsoft Onedrive account. 



    • Related Articles

    • Hoe regel ik een API-sleutel voor de KvK-integratie met Zoho CRM?

      Om gebruik te kunnen maken van de Wolq KvK-integratie, dien je een zogenaamde API-key/sleutel te hebben. Nee API is in dit geval geen klein harig beest, maar staat voor Application Programming Interfaces (API’s) en deze maakt de communicatie en het ...
    • Wat is een e-mail alias en waarvoor heb ik die nodig?

      Waarschijnlijk gebruik je of ga je gebruik maken van je huidige e-mailadres om in te loggen bij Zoho. Daar Zoho binnen het eigen ecosysteem maar één keer het gebruik van het e-mailadres toestaat, kan je dus enkel binnen je eigen Zoho-omgeving werken. ...
    • Hebben jullie een portal waar ik mijn gegevens kan zien en beheren?

      Yep! Op de Wolq Selfservice Portal (WSP) heb je 24/7 inzicht in heel veel informatie en kun je de meeste zaken zelf regelen. Na een klik in het menu, zie je een overzicht van de aanwezige taken, de geregistreerde tijd en eventuele opmerkingen. Bij ...
    • Hoe stel ik een Zoho One testaccount in?

      Wat leuk dat je Zoho wil testen en we helpen je dolgraag met een korte instructie. Geen paniek, het is reuze eenvoudig en zo gepiept. Nadat je een testaccount hebt aangevraagd, ontvang je een mailtje met een link. Geen mailtje gehad? Mmmmm, kijk voor ...
    • Hoe zet ik mijn Zoho-maandabonnement om in een jaarabonnement?

      Het is super eenvoudig om een lopend maandabonnement om te zetten in een jaarabonnement. Laten we, voordat we direct gaan klikken, eerst kijken naar hoe de berekening/verrekening met je huidige abonnement plaats gaat vinden. Wel zo handig! Als ...